balás ede

Megrendülten kell tudomásul vennünk, hogy szó szerint tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket 2021 július 25-én hajnalban.

Sok esetben olvasható, hogy “hosszas betegség után,…” ami persze szintén lesújtó de talán annyiban könnyebb, hogy a lelkünket felkészíthetjük, és amíg mód van rá átbeszélhetünk évek óta cipelt tisztázatlan dolgokat és amikre lehetőségünk van megbocsátást kérni és jó esetben kapni. Felidézhetjük a közös élet boldog pillanatait is, hogy ennyivel könnyebben teljen a “várakozás”.

“Ede bácsi” esetében azonban a korának megfelelő, kielégítő egészségügyi állapota, és jó hangulata miatt egyáltalán nem jelezte előre semmi, hogy fel kellene készülni a búcsúzásra, mert hiába volt pont kórházban amikor  szívinfarktust kapott, sajnos már nem tudtak segíteni rajta az orvosai. (74 † )

Hivatalos liturgia
2021 augusztus 6-án, 14:00 órakor
az Óbudai Temető ravatalozójában lesz megtartva.
Várunk mindenkit aki szeretne személyesen is részt venni és elbúcsúzni Ede bácsitól.

RÉSZVÉT

Amikor én megismertem már több éve volt a ház intézőbizottságának az elnöke. Hiába élek én is az Ágoston utcában közel harminc éve, magánemberként ez előtt nem ismertük egymást. Aki viszont ismerte tudja milyen halk, szelíd és végtelenségig jó szívű ember volt. Hiszem, hogy minden okkal történik, ezért nem gondolom furcsának, hogy pont ellenségeinek köszönhetem, hogy sikerült jobban megismernem Őt. Az introvertált természetéből adódóan, nagyon keveset mutatott magából, de aki eléggé türelmes volt az felismerhette, hogy a csendes, egyértelműen lassú, törékenynek tűnő, csoszogós bácsi, valójában nem csak egy biztonságos tudás birtokosa, aki emiatt mindig felkészülten tudott válaszolni a szakmai kérdésekre és emiatt nagyon jó döntéshozó volt, de hamar körvonalazódott az igazi férfi legfontosabb jellemvonásai, a gerincesség és bátorság.

Csak azokat a mondatokat mondta ki, amiket érdemes volt kimondani.

Nagyon sokat tanultam tőle, és mivel annyira hirtelen ment el, hogy erre nekem sem volt módom, itt köszönöm meg neki.
Czerula Attila
Az Embernek kettö füle van és egy szája.
Magyarul kétszer annyit kell hallgatni mint beszélni. Isten Veled Nagy fönök!!!!
Gáspár Miklós